26.10.2020

Kuulumisia

Kauppakeskus Arabian korttelin kaavamuutos vireillä – korttelin pohjoisosaan tulossa uusia asuntoja ja kiinteistön ilme kohenee

Kauppakeskus Arabian korttelin asemakaavamuutos on vireillä. Tavoitteena on mahdollistaa uusien asuntojen rakentaminen korttelin pohjoisosaan, sekä parantaa kiinteistön kaupunkikuvallista ilmettä.

Täydennysrakennushanke tukee yleiskaavan periaatetta tiivistää kaupunkia ja alueen kehittämistä urbaanina kaupunginosana, jossa kaupunkilaisten kodit ja palvelut kohtaavat.

Muutos lisää myös asuntojen saatavuutta suositulla Arabianrannan alueella sekä parantaa kauppakeskuksen elinvoimaisuutta. Tavoitteena on, että kauppakeskuksen toiminta ja asiakkaiden kulku kauppakeskukseen voi jatkua läpi rakennushankkeen keskeytyksettä. Kaavamuutoksen osallistumis- ja arviointisuunnitelma (OAS) on julkisesti nähtävillä 26.10-13.11. Kaupunkilaisilla on mahdollisuus kommentoida suunnitelmia ja esittää mielipiteitään. Lisäksi Helsingin kaupunki järjestää 28.10. klo 17 alkaen Uutta Helsinkiä -verkkotapahtuman, jossa hanke on esillä.

Jaa artikkeli