02.05.2022

Uusia asuntoja tulossa kauppakeskuksen yhteyteen

Kauppakeskus Arabian Kotisaarenkadun varrella sijaitsevan toimitilasiiven tilalle rakennettavasta uudisrakennuksesta tulee uusi maamerkki Arabiaan. Sen korkeudeksi tulee noin 50 metriä ja kerroksia yhteensä 16. Asuntojen lisäksi kohteeseen tulee liiketiloja katutasolle, mikä lisää palveluiden tarjontaa ja synnyttää viihtyisämpää kivijalkamaista katuympäristöä.

Kohteeseen tulee noin 200 vapaarahoitteista vuokra-asuntoa, koteja on yksiöistä perheasuntoihin. Asukkaiden käyttöön tulee yhteinen viherpiha, monipuoliset yhteistilat, kuten kolme asukkaiden käytössä olevaa saunaa, joista yksi on kattosauna yhteistilojen ja kattoterassin yhteydessä. Myös polkupyörien säilytykseen on panostettu suunnittelemalla tilavat säilytystilat.

Arabian uutta maamerkkiä rakennetaan kestävän kehityksen periaatteiden mukaisesti. Kohteelle tullaan hakemaan LEED Platinum-sertifikaattia, jota tähän mennessä ei ole vielä myönnetty yhdellekään asuinkerrostalolle. Tämän lisäksi kohde tulee olemaan A-energialuokkaa ja kohteeseen rakennetaan sekä maalämpöratkaisu ja aurinkopaneeleja. Hankkeen kaava on parhaillaan nähtävillä Helsingin kaupungin sivulla osoitteessa: https://kartta.hel.fi/?sukkaId=2019-012833

Rakentamisen on tarkoitus alkaa vuoden 2023 puolella, jolloin uudet asukkaat pääsisivät muuttamaan 2024 vuoden aikana.

Jaa artikkeli